MEETRAPPORT NEN2580

Verplicht bij verkoop

Wanneer u uw woning verkoopt via een makelaar, is een meetrapport (NEN2580) verplicht. Binnenkort wordt dit ook verplicht voor particulieren.

Exact oppervlak

Wanneer wij een meetrapport voor u opstellen, krijgt u duidelijkheid over het exacte oppervlak van een gebouw. Door onze nauwkeurige metingen kunnen er geen discussies ontstaan.

Waarde gebouwen

Het meetrapport wordt gebruikt om de waarde van een gebouw te bepalen – hoe meer oppervlak, hoe hoger de waarde van het gebouw. Dit kan dus in uw voordeel werken!

Bepaal de exacte waarde van uw vastgoed

Het meetrapport op basis van de NEN2580 wordt gebruikt om de waarde van kantoren, gebouwen en particuliere woningen vast te stellen. Dit gebeurt op basis van de inhoud en bruto- en netto vloeroppervlakte van een pand. Om die laatste te bepalen meten wij het pand nauwkeurig in conform de NEN2580 norm en de Branche Brede Meet Instructie (BBMI).

Na de inmeting maken wij een uitgebreid meetrapport met specificaties per verdieping, waarin alle metrages zoals gebruikersoppervlakte wonen, overig inpandige ruimtes, gebouwgebonden buitenruimtes en externe bergruimtes precies worden omschreven. Ook maken wij een digitale plattegrond van het pand.

Een meetrapport op basis van de NEN2580 geeft dus duidelijkheid over het exacte oppervlak van een pand of woning. Met het meetrapport zijn meningsverschillen hierover verleden tijd.

Verplicht voor makelaars

Bij verkoop van een woning is dit meetrapport verplicht voor makelaars. Voor particulieren wordt dit binnenkort ook verplicht.

Er zijn twee soorten meetrapporten, namelijk type A en type B. Bij type A meten wij het pand op locatie in, bij type B gebeurt de inmeting aan de hand van een bouwtekening.

Meetrapport aanvragen

+11

MEETRAPPORTEN GELEVERD